Idag lyckades jag göra så stark mat att min tunga började blöda. Jag älskar stark mat och tänkte därför att jag skulle använda lite chile habanero.

Det har jag gjort förut, utan större problem. Men nu valde jag att hacka den med kniven istället för att köra i mixern och göra salsa av det. Ren habanero ska man inte leka med. Det är nu 6 timmar sedan jag åt och tungan är fortfarande svullen. Jag tror att
Matt Groening hade gjort precis mitt misstag när han kläckte idén till "the guatemalan insanity pepper".
Bilden snodd från Melissa's
2 kommentarer:
Aaaaj, det där var inte kul! Habanero är väl 350 000 ggr starkare en vanlig chili eller nåt. Första gången jag använde det hade jag nästan rymddräkt på mig... nja, plasthandskar i alla fall... och tvättade händerna ett par gånger för att inte få det i ögonen. Hoppas att det går över snart! :) Var salsan god förresten?
Ja, mexikanarna påstår att det finns EN chilisort som är starkare, men jag minns aldrig vad den heter och tvivlar på att den i så fall går att äta. Men jag gillar habanero, i en bra salsa funkar det. Att äta den rent är ju då tydligen lite livsfarligt. Men jag åt färsk gul habanero i Veracruz i en ceviche, och det funkade faktiskt. Kanske den gula är lite mildare... eller mindre superstark :)
Skicka en kommentar